The Wilson's house in New Zealand from Dravitsky and Brown architects

The magnificent work of the New Zealand architects Drawicki and Brown— Wilson's house. This is a modern house for a family holiday with children.

The layout of the house uses the concept of an open design kitchen, dining room, and living room.

A wall of windows that open onto a large terrace on the upper level of the house.

On the terrace, there is a fireplace and a barbecue area. The main living areas are located on the second floor, allowing the inhabitants of the house to survey the surroundings on all sides around Lake Wakatipu, the peak of the Coronet and The Remarkables.

The attraction of this house is a concrete staircase connecting the upper and lower floor, where there are four bedrooms and another living room. Open concrete walls, polished concrete floors, and steel structural elements give the modern house a clean industrial design, while at the same time, natural materials: a wooden plank and a crushed stone create a cozy atmosphere. On the façade, the architects used aluminum panels arranged vertically and horizontally to hide from extraneous views and create a shadow.


Plan Details

The house with two floor
Bedrooms: 4
Garage: 2 car garage
Heated Area: 0
Ground Floor Square: 0
1st Floor Square: 0
Width:
Depth:
Roof: gable
Wall materials: concrete
Facade cladding: other
Foundation: Slab
Outdoor Living: Deck
Windows: large windows

Max Ridge Height