HiTech House

 

contemporary house plans, design ideas, and high tech


HiTech-House

The modern house in Suffolk England on a slope lot and an original gable roof

Clients of the Mole architectural bureau from Cambridge - Ben and Richard (and Henry's dog) bought the site in Aldeburgh in 2012, after spending many weekends in the area. The plot is located in an area with beautiful landscapes at that time was occupied by a dilapidated house that was in no way connected with the surrounding landscape.

 

In 2013, the flood, breaking the protective barriers from exceptionally high tides, flooded the site, which caused the architects to protect the new house from future floods. The site rises from east to west, so the western edge rises by about two meters. Taking advantage of these relief features, the architects placed the new house higher, making it predominantly a one-story building, with a living area on the first floor and a panoramic view of the landscape. A soft gray zinc roof protected by a polymer coating is twisted as it rises from west to east, creating a two-story residential area. In the highest part of the roof, there is a master bedroom, and guest rooms, a studio, and storage rooms are located at the bottom. The white-painted brick and zinc represent a rare combination of pastel colors that reflect the glitter of the water from the nearby lake.

Photo of David Butler


Détails du plan

Étages: 2 Chambres: 4 Garage: Surface chauffée: 0 Surface du rez-de-chaussée: 0 Surface du premier étage: 0
Forme du toit: toit de l'abri Salles de bains: Hauteur maximale du faîtage Matériaux des murs: à ossature bois Revêtement de façade: maison en briques Fondation: Sous-sol Espace de vie extérieur: Fenêtres:

OUR RECOMMENDATIONS

Plan of a modern frame house, with panoramic windows and a spacious terrace

2-Story Modern Northwest House Plan with In-Law Suite above Garage

Spectacular modern house with a deck over the garage

Two-story modern flat-roof house plan with four bedrooms and a 2-car garage

Hitech-house © copyright 2017