Υπέρυθρη θέρμανση του σπιτιού

Το μινιμαλιστικό εσωτερικό δίνει έμφαση στην ανοιχτή διάταξη των κοινόχρηστων χώρων, στην ιδιωτικότητα των υπνοδωματίων και στην ενότητα με το περιβάλλον.

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τη θέρμανση του σπιτιού με υπέρυθρη ακτινοβολία. Ανεξάρτητη έρευνα και πιστοποιητικά των κατασκευαστών επιβεβαίωσαν αβλαβή για τον άνθρωπο, την επίδραση αυτού του τύπου θερμαντήρων.

Παράγονται κυρίως συσκευές τοποθέτησης στην οροφή για σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο, με τον φορέα ενέργειας να μπορεί να είναι μόνο ηλεκτρική ενέργεια, αλλά υπάρχουν και άλλες συσκευές ακτινοβολίας υπερύθρων που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, με μέθοδο τοποθέτησης δαπέδου ή τοίχου.

Το ακτινοβόλο στοιχείο είναι ένας θερμαντήρας εγκατεστημένος σε ένα κουτί ειδικού μη καύσιμου υλικού. Η επιφάνεια του θερμαντήρα καλύπτεται με ένα μέσο που παρέχει τη μεγαλύτερη εκπομπή ακτινοβολίας θερμικής ενέργειας, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ανώμαλη επιφάνεια αυξάνει την ακτινοβολούμενη επιφάνεια έως και 3 φορές.

Η τεχνολογία μεταφοράς θερμότητας υπέρυθρων θερμαντήρων


 

Δηλωμένο από τους κατασκευαστές, το κόστος χρήσης της υπέρυθρης θέρμανσης είναι 25% χαμηλότερο από το convector, μειώνοντας το κόστος θέρμανσης της οροφής του δωματίου, τοπική ή ζωνική θέρμανση, καθώς και βελτιστοποιώντας την άνετη θερμοκρασία.

Κάθε θερμαινόμενο σώμα εκπέμπει υπέρυθρα κύματα. Η φυσική αυτής της διαδικασίας είναι ότι η θερμική ακτινοβολία είναι ηλεκτρομαγνητική ενέργεια. Η ισχύς της θερμικής ροής και τα χαρακτηριστικά της εξαρτώνται από τη θερμοκρασία και την επιφάνεια των ακτινοβολούμενων αντικειμένων. Δεν βλέπουμε υπέρυθρα κύματα, τα μάτια μας δεν τα διακρίνουν, αλλά μπορούμε να νιώσουμε τη θερμότητα από το θερμαινόμενο σώμα. Για ένα άτομο πιο άνετα κύματα υπερύθρων που εκπέμπουν σώμα με θερμοκρασία 90 ° C, για παράδειγμα, τζάκι ή φωτιά εκπέμπουν πιο άκαμπτη υπεριώδη ακτινοβολία, αναγκάζοντάς μας να μείνουμε μακριά από αυτά σε μια συγκεκριμένη απόσταση. Επιτρέπεται η χρήση θερμαντήρων με υψηλότερη θερμοκρασία επιφάνειας (έως 950 ° C) για θέρμανση ανοιχτών χώρων, μπαλκονιών με ύψος άνω των 3 μέτρων.

Τα πάνελ οροφής με ακτινοβολία είναι σχεδιασμένα για τη θέρμανση δωματίων οποιασδήποτε κατηγορίας και όγκου. Οι θερμαντήρες χαμηλής θερμοκρασίας 80-100ºC με χωρητικότητα έως 700 W εγκαθίστανται σε χαμηλές οροφές έως 2,2 m. ισχυρότερα πάνελ από 1800 έως 3500 W και η θερμοκρασία της επιφάνειας εκπομπής έως 300ºC τοποθετούνται σε ύψος 3 μέτρων. Με τον σωστό υπολογισμό του δωματίου και την εγκατάσταση του επιθυμητού, κατάλληλου για τις παραμέτρους του θερμαντήρα, μπορείτε να επιτύχετε μια πολύ άνετη θερμοκρασία του αέρα δεν δημιουργεί βύθισμα που σχηματίζεται από τη μεταφορά.

Υπάρχουν υπέρυθρες θερμάστρες όπου η πηγή θερμότητας είναι μια λάμπα αλογόνου. Το πλεονέκτημα τέτοιων συσκευών είναι ότι η θερμότητα απελευθερώνεται αμέσως μετά τη λάμπα. Θέρμανση μεγάλων μη οικιστικών χώρων, οργάνωση προσωρινής θέρμανσης, καθώς και δημιουργία της επιθυμητής θερμοκρασίας σε εξωτερικούς χώρους - αυτές είναι μερικές από τις εφαρμογές λαμπτήρων με υπεριώδη ακτινοβολία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν συσκευές με εφαρμογή διπλής λειτουργίας, οι λεγόμενοι θερμαντήρες κυμάτων θερμότητας. Η θέρμανση πραγματοποιείται με δύο τρόπους: υπέρυθρη θέρμανση και μεταφορά, όταν δύο πηγές θερμότητας συνδυάζονται σε μία συσκευή και αλληλοσυμπληρώνονται, τηρώντας τις εντολές της μονάδας ελέγχου. Η κύρια μέθοδος θέρμανσης - υπέρυθρες, αλλά εάν είναι απαραίτητο, ενεργοποιεί αυτόματα τη θερμική θέρμανση, εξασφαλίζοντας έτσι τη δημιουργία θερμοκρασίας στο δωμάτιο, εκτεθειμένο αυτοματισμό

Η υπέρυθρη θέρμανση είναι το τελευταίο επίτευγμα στον τομέα της άμεσης ηλεκτρικής θέρμανσης και έχει αποδειχθεί υψηλή περιβαλλοντική απόδοση. Παρά το γεγονός ότι η θερμότητα σχηματίζεται στην επιφάνεια με θερμοκρασία έως 120 ° C σε κατοικημένες περιοχές, η ροή θερμότητας είναι εντελώς ακίνδυνη, σε σύγκριση με τουλάχιστον τη φλόγα του τζακιού.