HiTech House

 

σύγχρονα σχέδια σπιτιών, ιδέες σχεδιασμού και υψηλής τεχνολογίας


HiTech House

Το σύγχρονο διώροφο σπίτι Lynix με γκαράζ και μπαλκόνι

Ο καινοτόμος σχεδιασμός και το μοντέρνο στυλ αυτού του σπιτιού θα παραμείνει για πολύ καιρό δημοφιλές και ελκυστικό. Οι δυναμικές αναλογίες της πρόσοψης διαμορφώνονται από μια ασύμμετρη διάταξη του γκαράζ και του δεύτερου ορόφου, έναν αντιθετικό συνδυασμό μιας δίχρωμης πρόσοψης και ευθείες γραμμές που δίνουν έμφαση στα παράθυρα και τις πόρτες.

 

Το γκαράζ και η δεξιά πτέρυγα του σπιτιού προεξέχουν λίγο, σχηματίζοντας μια κόγχη στην οποία βρίσκεται η είσοδος του σπιτιού. Πάνω από τη βεράντα, υπάρχει ένα μπαλκόνι, το οποίο χρησιμεύει επίσης ως γείσο. Ακριβώς στην είσοδο της δεξιάς πλευράς βρίσκεται η πόρτα του home theater, ενώ στα αριστερά βρίσκεται η είσοδος του γκαράζ. Πίσω από το home theater κρυβόταν ένα μικρό δωμάτιο στο οποίο οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να κάνουν ένα γραφείο. Στον πίσω τοίχο του γραφείου υπάρχει μια εντοιχισμένη βιβλιοθήκη.

 

ΟΙ ΑΡΧΙΤΈΚΤΟΝΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝ ΚΆΘΕ ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΓΩΝΙΆ ΓΙΑ ΕΝΤΟΙΧΙΣΜΈΝΑ ΝΤΟΥΛΆΠΙΑ.


Πίσω από το φουαγιέ, υπάρχει μια σκάλα για τον δεύτερο όροφο, απέναντι - μια τουαλέτα επισκεπτών, η είσοδος στην οποία κρύβεται σε έναν μικρό διάδρομο που διακλαδίζεται από τον κύριο διάδρομο που οδηγεί στο πίσω μέρος του σπιτιού. Οι αρχιτέκτονες δεν άφησαν άχρηστες κενές γωνίες. Έχοντας τοποθετήσει εκεί μια εντοιχισμένη ντουλάπα, ο χώρος κάτω από τις σκάλες χρησιμοποιείται επίσης για αποθηκευτικό χώρο. Πίσω από τις σκάλες υπάρχει ένας μικρός διάδρομος, από όπου τρεις πόρτες οδηγούν σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο πλυντηρίου πίσω από τις σκάλες, στην κύρια κρεβατοκάμαρα στα αριστερά και στο ανοιχτό μεγάλο δωμάτιο, που βρίσκεται απευθείας.

Το πίσω δωμάτιο είναι η καρδιά μιας οικογενειακής συγκέντρωσης. Ο αρχιτέκτονας χρησιμοποίησε τη δημοφιλή τάση να ενώνει το καθιστικό, την τραπεζαρία και την κουζίνα σε έναν ενιαίο χώρο. Η ανοιχτή διάταξη είναι βολική για την επικοινωνία με τα μέλη της οικογένειας, ειδικά όταν η σπιτονοικοκυρά ή ο κύριος μαγειρεύει φαγητό στην κουζίνα, χωρίς να αποστασιοποιείται από την παρακολούθηση των παιδιών ή τη συζήτηση με τους φίλους.

Στον μακρινό τοίχο - τα ντουλάπια της κουζίνας σχηματίζουν ένα σχήμα L. Η νησίδα της κουζίνας διαχωρίζει τη ζώνη μαγειρέματος από τον υπόλοιπο χώρο. Ολόκληρος ο αριστερός τοίχος του δωματίου είναι κατασκευασμένος από γυαλί με συρόμενες πόρτες που οδηγούν στη βεράντα, η οποία αποτελεί υπαίθριο καθιστικό. Ο στενός χώρος μεταξύ του σπιτιού και του φράχτη χρησιμοποιείται επίσης πλήρως. Μια καλή λύση είναι η τοποθέτηση μιας πισίνας που καταλαμβάνει ολόκληρη την περιοχή μεταξύ του σπιτιού και του γειτονικού οικοπέδου, η οποία κλείνει από το δρόμο με ένα περβάζι του γκαράζ.

Ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο στον πρώτο όροφο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσουν οι σύζυγοι. Κοντά υπάρχει ένα μεγάλο στενό μπάνιο με μεγάλο παράθυρο που βλέπει στην πισίνα. Πίσω από αυτό, υπάρχει η γκαρνταρόμπα.

Στον δεύτερο όροφο, υπάρχουν τρία ευρύχωρα υπνοδωμάτια για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και ένα μεγάλο οικογενειακό καθιστικό με πρόσβαση στο μπαλκόνι. Πίσω από τη σκάλα βρίσκεται ένα μεγάλο μπάνιο.

Αυτό το σπίτι θα είναι βολικό για μια οικογένεια πέντε ή έξι ατόμων. Η αυστραλιανή εταιρεία Perceptions κατασκευάζει τέτοια και άλλα υπέροχα σπίτια σε πολλές πόλεις της Αυστραλίας.

Σύνδεσμος perceptions

Λεπτομέρειες σχεδίου

Σπἰτι 2
Υπνοδωμάτια — 4
Γκαράζ — Γκαράζ 2 αυτοκινήτων
Θερμαινόμενη περιοχή 280 μ2
1ος όροφος: 0
2ος όροφος: 0
Φάρδος: 14
Βάθος:
Στέγη— ταράτσα
Υλικά τοίχου — Τὀυβλο
Επένδυση προσόψεων: γύψος
θεμέλιο— θεμέλιο πλακών
Ανοιχτοί χώροι: Κατάστρωμα
Παράθυρα: πανοραμικά παράθυρα
Υψος σπιτιού

Ίσως και αυτό είναι ενδιαφέρον;

Σύγχρονο σχέδιο μονοκατοικίας από τούβλα για στενό οικόπεδο: Το σπίτι του αμμόλοφου

Σύγχρονη διώροφη κατοικία με σαλόνι και κουζίνα στον δεύτερο όροφο

Σύγχρονη διώροφη κατοικία με γκαράζ δύο αυτοκινήτων και δύο σαλόνια σε κάθε όροφο

Σχέδιο ενός σύγχρονου σπιτιού από μασίφ ξυλότυπο πολυστυρολίου